familjeniingenstans

Alla inlägg under februari 2014

Av Mikaela - 18 februari 2014 07:29

Uppe med tuppen idag för att packa skötväska och göra oss redo för dagens allergiutredning på US allergicentrum. Återkommer ikväll med full rapport!

Idag blir Grodan 7 månader <3 tänk så fort tiden går! Iris har firat sitt åldrande genom att börja sova hela natten utan att amma. Jag är mycket glad åt detta! Min duktiga tjej! <3

Iris sjumånadersoutfit!

Hårband från H&M
Body från Newbie
Kjol från Meandi
Strumpbyxor från Noanoa

Av Mikaela - 17 februari 2014 13:44

Dagen kom tillslut. Dagen jag både längtat efter men också fruktat. Jag bestämde mig redan på morgonen att det var dags och nu efter lunch slog jag till. Lika snabbt och effektivt som när man rycker bort ett plåster... Eller, det var i alla fall tanken. Nu blev det snarare mer som ett barn gör. Ja, ni vet, en millimeter i taget, lyft lite på kanten, kika lite under plåstret. Så stod jag alltså och lyfte bort liggdelen till vagnen. Iris beundrade mig storögt när jag jonglerade med liggdelen och sittdelen fram och tillbaka. Men tillslut var allt på rätt plats. Grodan var väldigt samarbetsvillig när vi skulle ställa in selen och prova alla funktioner. Kanske förstod hon hur jobbigt det var för mamma att plocka bort liggdelen. Det gick ju i alla fall bra, jag varken brast ut i gråt eller fick stressutslag. Och Iris fick inte skäggväxt eller blev pubertal bara för att vi bytte till sittvagn. Så stor var hon inte. Skönt! Nu är selen inställd, åkpåsen fastspänd och fotsacken ditsatt. Det är bara bygelskyddet som fattas. Hoppas på att hämta det snart, sett bild och det blir såååååå fint! :) yey!
För er som inte hängt med från början så har vi en Crecsent duo comfort(årsmodell 2013) och det är världens bästa vagn! Vi älskar den och kan verkligen tipsa om denna vagn om någon går i vagngrubblerier. Som liggvagn har den varit toppen och jag har fullt förtroende för sittdelen också!
Hej hopp!

Av Mikaela - 17 februari 2014 11:58

Såhär lite lagom lång tid efter Grodans dop är det hög tid att ta tag i tackkorten. Skapade superfina kort på http://www.optimalprint.se. Jag lägger ut bilder på hela korten om några dagar, de ska få överraska Grodans fina dopgäster först! <3 men en liten tjuvkik på småbitar bjuder vi på! Gäster! Blunda och skrolla ner nu!

Imorgon ska vi till allergicentrum på US för ett pricktest på Grodan. Jag visste inte att de gjorde pricktest på såhär små men tydligen. Usch, jag hoppas verkligen att det går bra. Jag vill inte att hon ska vara ledsen eller få klåda men det blir skönt att veta mer exakt vad vi ska undvika i hennes mat.

Av Mikaela - 17 februari 2014 09:47

Det här med att multitaska är något som småbarnsföräldrar är rysligt duktiga på. Det är en funktion som liksom växer fram efter förlossning. Sannerligen är det en underlig känsla att gå från att under graviditeten inte kunna knyta sina egna skor till att efteråt kunna göra fem/sex saker samtidigt. Som nybliven mamma blir man även sömngångare. Jag kan numera vara högfungerade i sömnen och under graviditeten kunde jag knappt sova i sömnen.....

Det är mysigt att vara gravid, man lullar runt i sin drömvärld och klappar sigsjälv om magen. 'Undra hur bebisen kommer se ut' klapp klapp 'Undra om det är en pojk eller flicka' klapp klapp ' Är inte Iris ett vackert namn ändå?' klapp klapp.....
En meteorit skulle kunna slå ner obemärkt, inget kan väcka den gravida ur sitt drömmande. För som gravid är man inte vidare högfungerade. Man kan omöjligt fokusera på något annat än just bebisen. Jag försökte plugga som gravid. Jo, visst! På tentorna satt jag där och tänkte på 'vilket blöjmärke vi skulle satsa på'.'Vilken body i ministorlek som bebisen skulle ha som första plagg.' Att jag kom fram till att Pampers var vår typ av blöja gav mig inga bonuspoäng på tentan... Tyvärr... Sen det här med rörligheten. Som gravid känner man sig som en otroligt otymplig människa. Att sambon dessutom blir ansvarig för om huruvida jag lämnar huset med eller utan skor är bara pinsamt... Avståndet till fötterna har nämligen aldrig känts så långt som när man är just höggravid. Det kunde lika gärna vara flera mil...

Den 18/7 gick jag alltså från att vara virrig, drömmande och osmidig till att bli högfungerade och multitaskande.
Den första förändringen var att jag inte längre tycktes behöva någon sömn. Och under mina få sömntimmar är mammaplikten fortfarande under kontroll. Jag ammar i sömnen samtidigt som jag byter blöja och masserar värkande bebismage. En och annan smäll på snarkade sambo lyckas jag också klämma in emellanåt.
Sen funkar det så för en småbarnsförälder att det som tidigare krävde två händer gör man numera med en och det som tidigare krävde en hand använder man kroppen och munnen till. Jag minns inte när jag senast öppnade en dörr med hjälp av händerna. Armbågen och rumpan är nya dörrkittet då jag alltsom oftast har en bebis på ena armen och alltför många saker ockuperar den andra.
Att träna hemma ingår också i mitt multitaskingschema. När jag ligger i plankan sitter Iris vänd mot mig på golvet och leker. Hon älskar att ha mamma till sällskap och visar stolt upp sina saker. Så att träna och samtidigt roa bebis funkar fint!
Sen kan man ja fuska också... Bärselen - småbarnsförälderns bästa vän. Med Iris hängande på magen fixar jag ju både matlagning, städning och tvätt utan svårigheter. Inte direkt någon utmaning dock så ganska trist faktiskt. För det ger en liten kick när man lyckas med något man trodde var omöjligt. Jag studerade aporna nära och såg hur de använde fötterna som extra händer. Därför har jag nu utvecklat mina chimpanskunskaper och plockar endast upp saker med hjälp av tårna.

Dagens Iris

Tunika från Bonprix
Leggings från Bonprix
Strumpor från Cubus
...linnebody såklart! ;)

Av Mikaela - 16 februari 2014 13:13

Jag ber om ursäkt över att melloflashcard dröjt idag. Men jag har hoppat framför TV'n fram tills nu. Helt otroligt vad duktiga de svenska längdskidåkarna är. Ett guld till! Helt sjukt! Det är så kul att vara svensk detta OS!

Här kommer i alla fall gårdagens melloflashcards!

1. Blä!

Vilket dåligt manus! Jag dör lite av tristess gällande årets inledningar. Det mest spännande var väl att se Anders i tyllkjol. Annars bara blä!


2. Bidrag 1. Echo, Outtrigger

Oj, på scen står det ett band i burar. De är tydligen för farliga för att dela bur så SVT har fått investera i flera stycken. Killen som sjunger inleder iförd mask och tvångströja. Halva låten sitter jag och är lite rädd för honom... Men när burarna öppnas utan att det blir slagsmål och otäckheter då slappnar jag av. Men inte helt! Trummisen är fortfarande inburad - så lite på min vakt är jag... Låten har samma komponenter som Dead by april, lite skönsång, lite falskt och det där gurglande skriket från magtrakten.


3. Bidrag 2. Red, EKO

Besviken. De sa att de skulle ge Norrlandsvibbar. Då tänker jag mig renar, snö, hjortron och eventuellt en kall Norrlands guld. Men ingenting levereras... Inte ens ett ordfattigt shup blir det.... Och då tänker jag inte leverera några lovord heller!


4. Bidrag 3. Yes We Can, Oscar Zia

Hmm. Jag tror att Oscar Zias framgång slutligen har stigit honom åt huvudet. Det räcker numera inte med en Oscar Zia, inte heller två eller tre... Utan fem stycken behövs när han ska ställa upp i melodifestivalen. Kanske ska de olika Ziasen göra olika saker? En kan vara med i x-factor, en i lets dance, två i melodifestivalen och en kan gå klart skolan. Det är kanske praktiskt? Annars känns låten lite backstreatboys. Eller ja, backstreatziases.

5. Bidrag 4. Burning Alive, Shirley Clamp

Jag undrar om det är så att bara för att man är spokesperson för Viktväktarna, måste man vara naken på scen? Helt ärligt minns jag ingenting av Shirleys sång och låt. Jag kunde bara fokusera på hur mycket hud hon visade samt när tyglappen som täckte fiffi skulle blåsa iväg. Det var verkligen inga angenäma minuter...

6. Bidrag 5. All We Are, State of Drama

Jag älskade den här gruppen förra gången de deltog så mina förväntningar var lite höga.. Att sångaren dessutom ser ut som en speedad Harry Potter gör inte saken sämre. Jag höll tummarna för att sångaren skulle ha mer än utseendet gemensamt med Harry Potter så att han kunde trolla fram lite extra röster, för vidare bra var det inte... Bara tjatigt.

7. Bidrag 6. En enkel sång, CajsaStina

Snark.... Snark.... Snark...
Behöver jag säga mer?....

8. Björn Gustafsson<3

Och där kom han. Lika fint flygande som tidigare plockade han upp bollen från tidigare festival. Jag skrattade så magen värkte - så kul, äntligen!

9. Bidrag 7. Busy Doin? Nothin?, Ace Wilder

Hmm. Känns lite som Avril Lavigne-stuk. Kaxigt tjej som omges av dansande män i fångkläder(?)... Jag förstår mig inte riktigt på det.


10. Bidrag 8. Around the World, Dr. Alban & Jessica Folcker

Ja... Vad ska jag bara säga? Vissa saker bör stanna i 90-talet helt enkelt. Och när sångarnas respektive plattformar glider samman och bildar en cirkel då kräks jag lite... Glättigt och fullkommligt schlagervidrigt... Nej, tack!

11. Mellanakt

SVT gör sig lustiga över OS.. Är de så bittra(?), trodde de var stolta över sin storsatsning med Paralympics. Men småroligt är det. Trots att inget slår Sean Banans dockteater från förra veckan... Kan man inte skicka honom till Eurovision???

Jag sätter mitt hopp till nästa veckas bidrag för än så länge vill jag bara säga suck....


Dagens Iris

Tunika från La compagnie des petits
Byxa från La compagnie des petits
Strumpor från Polarn och pyret

Och ja, givetvis den vita linnebodyn från H&M

Av Mikaela - 15 februari 2014 14:07

Åjo! Visst blev det lite allahjärtansfeeling i Ingenstans också. Iris och jag ägnade eftermiddagen åt att göra om huset till en resturang. Så när sambon kom hem var det både skylt och meny framme. Sen åt vi mysig tvårätters och hade en fin kväll. Tillslut fick alltså jag två underbara allahjärtansdejter. Vilken tur, eller hur! Sambon hade med en så fin present hem. En varm elfilt som jag önskat mig. Så det finns bra allahjärtanspresenter som inte är ätbara! ;) Han hade ordnat en räkmacka till lördagsfrukosten också, myyyys<3!

Iris har börjat att få ett riktigt revirtänkande. Hon tror att hon äger mig och Gustaf. Det är verkligen så att Iris är prinsessa i Ingenstans och vi är hennes undersåtar som hon styr och ställer med. Vi har en synnerligen bestämd dotter. Och för att dottern ska vara nöjd ska både Gustaf och jag vara i närheten men absolut inte pilla på varandra, bara på henne. Om Gustaf får för sig(något så dumt som) att pussa på mig, då börjar Iris låta och röra på huvudet tills att hon också fått minst en puss. Och om Gustaf får för sig att hålla om mig. Då ålar Iris över mig i krigsposition och fräser aggressivt mot sin pappa. Just nu är det bara otäcka rovdjursljud men med ord skulle det nog låta ungefär såhär: Pilla inte på min mamma! Helst får vi inte heller lämna rummet, jag tror att Grodan tycker att vår lilla trio ska sitta och mysa tillsammans dagarna i ända. Givetvis med henne i mitten. Vår lilla mystomte! <3

Det blir mycket sport just nu och vissa stunder är man mer engagerad än andra. Idag var ett sådant tillfälle. Både Gustaf och jag hoppade jämfota framför TV'n och skrek som galningar hela Kallas avslutande sträcka i stafetten. Jag sa mindre vackra saker om Anna Haag som jag numer ångrar. Jag var bara lite orolig över att Kalla inte skulle få sitt guld så som Haag släpade sig runt på tredje-sträckan. Alla pratar så fint om hur duktiga det svenska vallateamet är. Därför blir jag lite bekymrad över vad de hade kletat under Haags skidor? Superlim, sirap eller hade de satt dit dubbar? Övriga svenskor flög ju fram men Haag, hon stod nästan stilla. Kanske har Haag varit dum mot någon av vallarna, mitt tips är då att be denne vallare om ursäkt snarast. Aja, Kalla kunde med sin otroliga förmåga köra hem guldet! Helt otroligt! Vi blev inspirerade och tänkte att Ingenstans också kunde åtnjuta lite guldregn. Ungefär lika spännande som stafetten blev ... Lika ickespännande blev vårt triss-skrap....

Dagens Iris!

Nu har Grodan vuxit i sista omgången presenter som hon fick vid födseln. Det går så fort. Bara 74 i garderoben nu.

Body från Lindex
Byxor från Lindex
Klänning från Lindex
Strumpor från H&M

Av Mikaela - 14 februari 2014 11:01

Idag är det då Alla hjärtans dag. Dagen då man ska älska varandra lite extra... Dagen då man ska uppvakta varandra lite extra... Dagen som ofta innebär mer press än glädje, tyvärr.. För att få en lyckad dag kommer jag med lite tips om hur jag har gjort för att skapa en mysig och rosa stämning.

Det viktigaste är att ha en pålitlig allahjärtansdejt. Detta då du absolut inte vill riskera att behöva svara "ingenting" och "ingen" på frågor om 14/2. För att hitta den perfekta dejten bör du påbörja ditt allahjärtansragg i god tid. Så sikta i bästa fall på att få din perfekta allahjärtansdag om sådär två år, som tidigast. Jag började mitt sökande hösten 2012 vilket resulterade i en perfekt dejt till årets kärleksdag.

Det är också viktigt att din allahjärtansdejt har vett att klä sig och föra sig för dagen. Här gjorde jag en stor miss när jag ragga 2012. Min dejt är betydligt finare än vad jag är. Därför är det tur att vi inte ska lämna huset för jag hade inte fått någon uppmärksamhet över huvud taget. För ja, det är en tävling. När jag sådär i bästa fall överger mysdressen vid ett tillfälle i veckan - då ska jag minsann vara snyggast när det gäller. Idag har jag dagen till ära BH utan amningsfunktion och snygga med lätt obekväma kläder. Och trots detta är dejten finare? Mycket möjligt att jag firar nederlaget med ett spendera kvällen iförd min röda morgonrock!
Att föra sig är inte heller dejtens starkaste sida, därav undviker vi en romantisk middag på resturang. Levande ljus och stärkta dukar får ge vika för en mysig kväll i Ingenstans. Därför kanske morgonrocken gör sig i vår allahjärtansplan? Det gör ju inget om dejten slafsar mat på den kontra att dejten fläckar ner min snyggoutfit. Och med tanke på dejtens bordsskick är förekomsten av fläckar snarare en regel än ett undantag. Så tipset är att innan du bokar din dejt kolla då noga snyggnivå och bordsskick för att undvika missöden på kärleksdagen. För då, när det gäller, då måste allt bli perfekt!

Nästa utmaning är att din dejt även ska vara mysig. Allahjärtansdag har en tydlig mysprägel nämligen. Du ska i stort sett gå runt och känna dig konstant varmt kramad under kärleksdygnet. Dessutom vill du ju inte riskera att behöva hålla dig själv i handen när biomörkret blir otäckt. Eller att ditt välplacerade läppglans är lika perfekt när kvällen är över. Detta vore ett nederlag, en allahjärtanskatastrof i stora proportioner. På mysfronten fick jag jackpot! Min dejt älskar att pussas, kramas och gosa. Jag kommer inte få många stunder över till att vara omysig idag. Och händerna får jag inte ha för migsjälv heller. De ska klappa, hålla och mysa med dejten. Det är viktigt!

På presentfronten säger jag - ha inga förväntningar. På mysdagen får man inga praktiska saker. Utan all den där kuriosan som man absolut inte behöver. Hur många vuxna behöver egentligen nallebjörnar? Eller mjuka velourkuddar med gulliga meddelanden på. Och dessa rosor, ja, det kan du nästan förvänta dig. En överprisros som du nu ska sköta. Du får absolut inte ta död på din kärleksgåva! Tipset är att inte träffa dejten de närmaste dagarna efter 14/2. Låt det gå blomstersäkert med dagar. Alltså tillräckligt många för att även en blomsterkunnig hade behövt ta farväl av sina rosor. Godis är också en mysgåva - betydligt mer poppis om ni frågar mig. Tipset är att hålla tummarna för att er allahjärtansdejt har koll på att godis är det bästa att överraska med.

Jag hoppas att ni är förberedda, att ni har den perfekta planen framför er och att ni får en helmysig alla hjärtans dag, kära läsare! <3

Här har vi min allahjärtansdejt i sin fina outfit. För vad vore en alla hjärtans dag utan ett gigantiskt velourhjärta i rumpan? Jag bara undrar. Lägger in en bild på dagens frisyr också. Min dejt är nämligen en snygg blondin som börjar få en hel del hår nu!

Hårband från H&M
Body från Kappahl
Velourdress från Meandi
Strumpor från Polarn och Pyret

Av Mikaela - 13 februari 2014 11:57

Just nu känns det som att jag lever i min egen version av Hans och Greta. Människor runt mig har liksom försvunnit bakom träd och kullar. De verkar inte vilja titta fram ens när jag ropar. Det är lite som att ha en hel hög med onda styvmödrar och i sagorna har de tillräckliga problem med bara en. Jag har liksom blivit bortglömd i skogen utan att någon riktigt märkte det. Hans och Gretas pappa jobbade och slet men han kunde inte ta hand om dem. Och jag är ganska säker på att han var ledsen när han lämnade dem i skogen. Han visste i varje fall vad han hade gjort.

Jag hade inga sånadär fina vita stenar som Hans därför har jag svårt att ta mig härifrån. Nog snarare så att även jag strödde ut brödsmulor utan att tänka på fåglarna. Sen är det ju det, att även om jag hittar vägen ut ur skogen måste jag ju veta vart jag ska gå. Hans och Greta gick helfel och hamnade i skogen en gång till. Så det är kanske bättre att stanna här. Det känns jobbigt att riskera att bli bortglömd fler gånger än en. Det är ensamt mitt ute i skogen. Och jag har ingen Greta att hålla i handen. Nu går jag nästan och hoppas på att häxan ska komma och hitta mig. För trots att jag har letat har jag inte funnit något smaskigt pepparkakshus någonstans. Och det spelar liksom ingen roll att hon sätter mig i en bur för att jag ska bli tjock och fet. För det är nästan lite härligt att tänka att det någonstans här i närheten finns någon som vill äta upp mig. Framförallt att någon kommer ihåg att varje dag klämma mig lite på fingrarna. Fint att någon bryr sig om ens välbefinnande. Jag har inte riktigt bestämt mig för om jag ska sticka fram ett ben istället för fingret så som Hans gjorde. Han var intelligent den pojken. Men jag längtar liksom efter att någon vill hålla mig i handen, även om det är en kannibalhäxa.

Det är allt bra tur att jag har världens finaste Iris som lyfter mig ur mina grubblerier. För oavsett hur ensam jag kan känna mig blir jag världens lyckligaste när hon skrattar. Jag har världens mest underbara lilla tös, mitt eget lyckopiller. Så sagorna kan slänga sig i väggen. För jag behöver inga stenar, brödsmulor eller Gretor att hålla i handen. Iris hugger ner skogen så att jag hittar hem, hem till min fina tjej.

Den sista dagens! Får se om jag hittar någon annan utmaning, ni har kanske något tips?

31. Den bästa fikan är ju som vi alla vet?

Jag älskar att baka.. Så det har bott mängder av olika sorters fika i min ugn. Jag gillar cheescake i alla former, småkakor, bullar och muffins! Det bästa är att variera sig men om jag är tvungen att bara äta en sorts fika så blir det nog paj med knäcktäcke. En bit ljummen paj med kall vaniljsås till är oslagbart! :)



Dagens Iris!

Tunika med ängel från Meandi
Linnebody från H&M
Jeans med rosett från H&M
Strumpor med Hello Kitty från H&M

Iris ålar för fullt nu och då blir det ibland tokigt. Det roligaste just nu är nämligen att backa in under saker. Därför har vi filtar längst med möblerna men jag hade glömt spjälsängen. Och då fastnar det en bebis där <3. En mysig Iris-fälla!

Ovido - Quiz & Flashcards