familjeniingenstans

Alla inlägg den 24 februari 2014

Av Mikaela - 24 februari 2014 18:37

Efterlysning!

Min dotter är försvunnen, ersatt av en filt. Jag har nästan glömt hur hon ser ut för allt jag ser ett blommigt tyg... Visserligen en mjuk och gosig filt men jag föredrar mig myspysiga bebis alla dagar i veckan.

Hon kikar fram emellanåt och skrattar för glatta livet. Men sen försvinner hon snabbt igen och allt jag ser är den där filten.
Dottern är lätt besatt av tittut. Jag har aldrig varit särskilt bra på matematik. Därför kan jag inte ange i siffror hur många gånger jag ropar tittut, följt av dotterns glada illtjut, varje dag. Men det är väldigt många gånger.


Om någon ser min bebis får ni gärna höra av er snarast..

Signalement:
- ljust hår
- blå ögon
- liten trollnäsa
- äpplekider
- två tänder
- säkerligen klädd i rosa
- sötast i universum

Filten....

Dottern...

Av Mikaela - 24 februari 2014 12:30

Usch, haft en dålig helg så jag har inte haft någon som helst lust att blogga. Saker blir inte alltid som man tänkt sig. Att leva i en relation kan vara lika tröttande som berikande. Jag har turen att ha en väldigt fin sambo och vi är sällan oense. Därför tar det så mycket energi de få gånger man väl går i klinch. Men jag ska blogga ikapp med allt från födelsedagsfirande till melloflashcards.

Fredagskvällen var vi på kalas hos Emma. Mysigt, jag la upp en bild på Iris outfit men skrev inte varifrån. Klänning och hårband är från H&M och strumpbyxorna från Kappahl.
I lördags träffade Iris och jag Heléne och Hilma. Mysigt med promenad och bebisprat. Jag fick även bygelskyddet till Iris vagn. Heléne syr fina mössor, kolla in Bästismössa på Facebook. Så nu har Iris världens finaste bygelskydd som redan är både lekt med och smakat på. Mycket poppis! Otroligt välsytt och sååå fint.

Och sen var det då dags för melodifestivalen, igen. Sista deltävlingen, det var nu det skulle hända. Allt skulle vända!

1: Inledning...

Usch, lika tråkigt som innan... Snark Snark Snark. Vad pysslar manusförfattaren med egentligen? Nej, bara besviken! Varje vecka sitter jag och smådör under programmets första sju minuter. Sammanlagt kommer alltså melodifestivalen att ha snott 35 minuter av mitt liv till ingen nytta alls. Vilket slöseri....


2: bidrag 1. Blame It On The Disco, Alcazar

Man kan säga vad man vill om Alcazar. Det är så glittrigt att man får ont i ögonen. Så medryckande att man får nackont. Och så flörtigt att man mår illa. Men de är så proffsiga! Jag hoppas att deras discokula får åka till Danmark i vår!

3: bidrag 2. Fight Me If You Dare, I.D.A

Jaha...

4: bidrag 3. Hollow, Janet Leon

När en tjej som knappt kan sjunga ger sig på riktigt höga toner..
------> Huvudvärk.


5: bidrag 4. Raise Your Hands, Ammotrack
Killen i bur och tvångströja räckte inte som tufft bidrag iår utan ett rockband behövdes också. Ja, då var den kvoten fylld.

6: bidrag 5. Hela natten, Josef Johansson

Jag vet inte vad som är fel i mig men jag blev underligt berörd av den här låten. Med tanke på slutplaceringen höll inte övriga Sverige med men jag fylldes av en underbar känsla. Satt och mös och bara njöt. Finns det någon som känner som jag? Ja, förutom Josef själv då...

7: bidrag 6. Ta mig, Linda Bengtzing

Jag har varit pinsamt förtjust i hennes tidigare mellolåtar men nu blev det platt fall. Hon borde stannat hemma och sniffat bebis istället tycker jag!

Bidrag 8: 7. En himmelsk sång, Ellinore Holmer

Så fint att en tjej med Asperger vågar ställa upp i melodifestivalen. Starkt av henne. Inte det starkaste bidraget dock...

9: bidrag 8. Natural, Anton Ewald

Dans - check
Sång - check
Snyggt nummer - check

Ändå är jag helt oberörd. Bättre lycka i finalen Anton!

10: mellanakt

Vad gör Thomas Ledin där!? Har SVT fått slut på skämt? Att gå från Sean Banan till människor i guldiga sparkdräkter och sen till Ledin? Är han också ett skämt? Eller vad? Nej, jag begriper inte riktigt vad ni är ute efter SVT....

Nu har ju lyssnat till samtliga 32 bidrag och jag säger suck. Låt Alcazar vinna så blir allt bra sen. Behöver vi ens hålla finalen? Eller ja, Sean Banan har kanske någon ny dockteater som jag vill titta på. För låtarna är jag synnerligen ointresserad av.

Trösten som behövdes efter en mycket fattig melodifestival var den underbara måltid som Gustaf skämde bort mig med. Han gjorde egna pommes som han friterade och till det fläskytterfilé och bearnaisesås. Och ett glas rött såklart. Smasken!

Igår gjorde jag köttfärssåspuré till Iris som blev lunch idag. Hon tyckte om det! Jippi! Jag är en synnerligen stolt mamma just nu. För min dotter - hon kan faktiskt gapa!

Blir många Iris nu ;)!

Lördagens Iris

Body från H&M
Klänning från H&M
Byxa från Newbie
Strumpor från Lundmyr

Söndagens Iris

Body från H&M
Klänning från Pippi
Byxa från Newbie
Strumpor från H&M

Dagens Iris

Tröja från Noppies
Linnebody från H&M
Byxa från Noppies
Strumpor från Lundmyr

Ovido - Quiz & Flashcards