familjeniingenstans

Alla inlägg den 28 februari 2014

Av Mikaela - 28 februari 2014 10:27

Som ett trollslag har dagarna förändrats. Från att Iris har varit nöjd med att sitta i famnen och tugga på saker har hon börjat vara mer kontaktsökande. Numera ska hon och jag leka tillsammans på golvet, hela tiden. Jag ska hålla i alla saker hon tuggat på. Hennes nya favoritsak är träklossar så i helgen blir det till att besöka IKEA och deras leksaksavdelning för lite träshopping. Det är så mysigt att leka tillsamman. Underbar tid just nu.


Ännu mer härligt är att Gustaf och jag nu får några timmar tillsammans varje kväll. Vi behöver inte stjäla minuter längre. Eller ja, inte varje kväll. De kvällar som det inte är hockey, de är våra. Hockeykvällar får jag verkligen känna att min kvinnlighet inte kan mäta mig med pucken och jagandes muskelberg.

Igår fick jag för mig att vara lite mysig med sambon. Klädde mig lite snyggt, satte upp håret och klättrade upp nära i soffan. Problemet var att ju närmre jag kom desto längre åt sidan lutade sig sambon. Man måste tydligen både se och höra TV'n när det är hockey på. Och då är en snygg och myssugen flickvän bara i vägen. Då spelar det liksom ingen roll hur snygga bröst jag har för de skymmer sikten. Då spelar ingen roll att mina kläder inte är kräkfläckiga för det står inte LHC på dem. Ja, det är bra att veta vad man är värd. Tur att det inte är hockey alla dagar i veckan. Ikväll är det hockeyfritt och om jag inte somnar tänker jag nog klä på mig något snyggt och kräkfritt ikväll också!


Dagens Iris

Body Kappahl
Klänning från Mumin
Byxa från Mumin
Strumpor från H&M

Av Mikaela - 28 februari 2014 07:44

Vi har äntligen fått rutiner på allt här hemma nu. Så skönt. Det bästa med detta är att Iris numera sover från 19 på kvällen till sju på morgonen. Jag får alltså egentid på kvällarna! Yey! Det spenderas med att äta kvällsmat med två händer, duscha utan bebis eller bebispublik. Härligt!

Morgnarna är också väldigt rutinmässiga. Men detta sköter Iris själv, hon gör samma sak varje morgon. Och detta har hon gjort sedan hon var riktigt liten.

Man vet att Iris är på gång att vakna när det börjar prinsesspruttas under täcket. Många och högljudda pruttar. Jag är lite orolig över Iris framtida samboliv eftersom att hon inleder varje dag med en prinsesspruttfest utan dess like. Pruttkalaset är inte över förens det gått gaslarm och eventuellt även resulterat i ett prinsesspaket åt modern. Jag är alltid lika tacksam över detta klockan sju på morgonen. Vem vill inte börja dagen med en klädnypa för näsan??

Efter pruttfesten vaknar Iris till ytterligare och ställer sig på raklånga armar i sängen och letar upp sin napp och gosetose. Sen drar hon dem till sig och myser lite. Här någonstans minns Iris att hon utöver sina två käraste ägodelar även har en gossjuk mamma i närheten. Hon ställer sig upp på armarna igen och kikar runt sig tills att hon hittar mamma. Då flinar hon med hela ansiktet. Bäst är helgen när hon inte bara ser mig utan Gustaf också. Då räcker det inte bara med att flina, då skrattar hon lyckligt med hela kroppen. Det är alltid lite roligare när pappa också är hemma.

Efter att hon lokaliserat föräldrarna så rullar hon över på rygg och är redo att morgonmysa. Gosetosen och prinsesspruttarna är givetvis också med. Detta är roligt en stund men när hon börjar sätta sig upp i sängen då vet man att det är dags att stiga upp.

Underbar start på varje dag - med världens finaste Iris!

God morgon! :)

Morgonens Iris

Pyjamas från Cubus

Ovido - Quiz & Flashcards