familjeniingenstans

Alla inlägg den 26 februari 2014

Av Mikaela - 26 februari 2014 09:39

Jag läser en hel del bloggar och ibland träffar inlägg helt rätt. Igår läste jag följande inlägg om varför man inte kan vara mer öppen i sin blogg. Jag har tänkt ett tag på vad jag kan och inte kan skriva. Dels för att inte vara för utlämnande men samtidigt för att inte lämna ut andra människor i mitt liv. Men nu när jag faktiskt fått en hel del läsare vill jag verkligen vara rak och ärlig i mina inlägg. För av alla delar i mitt liv kanske någon av er känner igen sig i något. Då kanske vi kan stötta och hjälpa varandra. Läs först detta inlägg!

http://adolfssoncecilia.blogg.se/category/allmant.html

Livet i Ingenstans är stundvis kaos och jag har delat med mig av väl valda delar här i bloggen. Livet i mitt huvud är nästan konstant kaos och där har jag knappt delat med mig av något alls. Men den här bloggen ska ju fungera som min ventil. Där jag kan skriva av mig det jag faktiskt går runt och tänker på, ingen censur borde väl gälla då? Så här följer ett utlämnande av vad som cirkulerar i mitt huvud. Ett av mig försök till ärlighet. Detta är både för min egen skull och för att ni ska känna hela mig. I dessa erkännande finns inga rosa och mjuka kanter. Inga förskönanden eller påståenden om att allt i mitt liv är toppen.

1)
När Gustaf och jag träffades drev han eget företag. Det lät bra då, med flexibelt schema o.s.v Men det fungerade inte. Vi jobbade båda från tidig morgon till sen kväll alla dagar i veckan, utan att ta ut någon lön. Vi bokstavligen gick på knä av trötthet och vi fick inget att fungera. Detta pågick i över ett år och har givetvis påverkat privatekonomin. Vi vet hur det är att slita så själen blöder men att få inget tillbaka. Vi vet hur det känns att ha kronofogden flåsande i nacken. Hur det känns att vända och vrida på varje liten krona.
Nu har Gustaf en anställning och vi har börjat vända blad. Men detta kommer ändå hänga med oss länge. Och jag tänker mycket på hur det kommer påverka vårt liv, alla de saker vi inte kommer kunna göra. Pengarna kommer inte finnas för att resa, unna oss saker, gifta oss. Allt det där som man drömt om.

2)
Gustaf har ett barn från ett tidigare förhållande. Jag har inte skrivit om honom med respekt för hans mamma. Jag skulle inte vilja att någon annan än jag själv skrev om Iris. Jag vill avgöra vad som lämnas ut om mitt barn och vill därför ge samma rättigheter till henne.
Det är inte soligt att vara en pusselfamilj. Det är snarare en konstant utmaning. Och givetvis är inget förälderns fel utan snarare bonusföräldern. Jag känner ofta att jag står med ena foten i Snövit. Vi får det knappt att fungera. Gustaf och jag är ofta i luven på varandra dessa dagar och kommunikationen är obefintlig. Vi är eniga i hur vi ska uppfostra Iris men Gustafs barn ska helst leva utan regler. Det ska vara kul att vara hos pappa. Jag förstår Gustaf men blir samtidigt så frustrerad. Detta tar mycket energi och skapar sprickor mellan Gustaf och mig.

3)
Jag har tappat kontakten med en stor del av min familj. Det är otroligt tungt att bära och jag har få att prata med. Jag tycker mest att det är synd för Iris. Jag kan inte förstå hur någon vill missa att vara en del av hennes liv. Hon är det mest fantastiska på den här planeten. Därför sårar det djupt att både hon och jag är människor som de kan avvara. Vi är några som de klarar sig utan.

4)
Jag lever med Ehler Danlos-syndrom. Tror inte att jag nämnt detta tidigare. Jag funderar mycket på detta just nu då det är ärftligt. Jag är otroligt orolig över att Iris ska drabbas. Det skulle kännas som om det var mitt fel. Jag är ganska säker på att jag skulle klandra migsjälv något oerhört.

Usch, detta var tungt att skriva. Jag vill verkligen lyfta vad Cecilia skrev om i sitt inlägg. Det är otroligt viktigt! Vi lever offentliga liv, vi väljer att dela med oss av nästan allt. Det är inte idag ens konstigt att vi bloggar och instagrammar från förlossningsrummet. Vi släpper in människor i våra liv - därför måste vi vara ärliga. Följ mitt exempel! Inspireras till att vara mer ärlig och öppen, det kan hjälpa både oss själva men även andra.


Dagens Iris

Jag har fått lite frågor kring Iris garderob. Om det är så att det bara finns flickiga och rosa kläder i den. Svar: Ja, nästan! Men det finns lite mer könsneutrala kläder också, tänkte låta dagens visa en mer neutral outfit! Se, jag kan! :)

Body från H&M
Byxa från Ellos
Strumpor från Lundmyr

Jag svarar gärna på era frågor så vad ni än undrar, skicka hit bara! :):)

Ovido - Quiz & Flashcards