familjeniingenstans

Alla inlägg den 27 mars 2014

Av Mikaela - 27 mars 2014 16:03

Ibland blir jag rädd för mina egna tankar. Då stannar jag liksom upp och ryser lite.. Sen fortsätter lustigt nog livet som vanligt. Ibland blir jag rädd för att tanken är så ofattbart korkad. Som när jag trodde att det bodde dvärgar i bankomaterna. Att de stod därinne på en pall och räckte ut pengar dagen i ända. Detta trodde jag upp i mellanstadieålder. Det som tillslut fick mig att inse att teorin var fel var insikten om att det inte finns lika många dvärgar som bankomater. Hmm..

Men ibland är tanken bara läskig. Vi åt tacos igår och jag tänkte vräka i mig resterna till lunch. Jag tog fram burken med crème fraîche och tänkte inte så mycket på att locket snarare låg än satt på. Sen var jag lite tapphänt/slarvig/långtbortaitanken, detta resulterade i att burken låg på golvet, locket for av och splash! Vit gegga överallt. Den otäcka tanken som då for igenom mitt huvud var att jag aldrig ska mörda någon hemma hos mig. Det skulle med största sannoliket(om möjligt) vara ännu mer kladdigt än den vita kladdkatastrofen jag nu fick ta tag i. Denna tanken måste innebära det finnas en morbid del av mig som mycket väl kan tänka mig att begå ett mord, ja, sålänge det sker någon annanstans. Detta är ingen vidare trevlig tanke. Jag brukar anse mig vara en ganska snäll och trevlig person.. Ja, ni vet, en sån som inte hunnit ta livet av någon innan eftermiddagskaffet. Men jag antar att jag hade rätt om migsjälv när det kommer till att jag inte gillar att kladda, för annars skulle jag lika gärna kunnat städa upp efter liket hemma också.

Iris gillar verkligen klossvagnen. Hon tror att hon fått en ny och rolig grej. Kanske är något att börja med. Måla om leksakerna en gång i månaden, då blir allt nytt och spännande igen... Och sådär lagom kladdigt!

Av Mikaela - 27 mars 2014 13:27

När jag blev gravid utvecklades en pysselgen hos mig. Innan har jag varit helt ointresserad av sånt. Men nu ska jag göra allt själv. Aktivt projekt har varit: klossvagnen. Vi köpte en klossvagn på IKEA, Mula. Men var inte riktigt nöjda med utformningen. Lite trist och inte ett dugg prinsessig. Så vi bestämde oss för att göra vår egen Iris-variant. Mycket nöjda! :)

Före:

Efter:

Hunnit med lite basshopping från Lindex också. Nu är sommargarderoben redo! Jag brukar annars glömma basplaggen och upptäcka att Grodans garderob endast består av klänningar fulla med tyll och spets. Men nu var jag duktig. Klapp på axeln till mig.

Dagens Iris:

Hårband från H&M
Klänning från Meandi
Linnebody från H&M
Strumpbyxor från Lundmyr

Ovido - Quiz & Flashcards