familjeniingenstans

Alla inlägg under januari 2014

Av Mikaela - 12 januari 2014 22:10

Vädret är underligt - gårdagens regnrusk blev idag till riktigt vintrig snöyra. Snön har bokstavligen vräkt ner hela dagen men vi vågade oss ut på en promenad i yran i varje fall. Jag fixar inte att sitta ine en hel dag. Om så bara för att sticka ut näsan så behöver jag(och Iris) vår friskluft. Jag måste passa på att hylla vår Crescent också! Trots halvdana grusvägar och snödrivor så rullar den lätt! Så nöjd!

Eftermiddagen vigdes åt storstädning. Nu har jag skrubbat både golv och väggar i huset. Skönt att ha det gjort och lite skönt att packa ner julen. Eller nja, nästan, julgranen står kvar än! Jag tror att det var lätt att stänga jullådan i år för att jag längtar så till nästa jul då Iris är mer med.. Samtidigt som vi städade satt Iris i matstolen och lekte/åt kex. Mys <3
Hon har redan hittat vägar att manipulera oss dessutom. När hon vill ha något så vänder hon sig mot Gustaf och får som hon vill... Hon har hittat familjens svaga länk! Toka!

Skönt att ha städat av! Och sen har vi bara varvat ner ikväll! Gustaf förbereder sig för måndag och vi för dagar utan honom. Jag älskar verkligen helgerna när vi är tillsammans! Innan dagens fråga+svar så tänkte jag bara visa Iris nya sätt att behandla babygymmet! Det ska monteras ner! ;)!

Dagens!
5. Det bästa snackset är ju som vi alla vet?

Enkelt! Estrellas dillchips som doppas i Estrellas dilldipp. Jag skulle kunna bada i detta! Inser nu att det var evigheter sedan sist ... Blir att unna mig detta efter veckans fem löparpass. Kan tyckas onödigt men man måste unna sig godsaker ibland! Vi lever bara en gång!

Av Mikaela - 11 januari 2014 18:09

Fy vilket väder! Regnigt och kallt, grått och trist. Jag måste erkänna att det var svårt att hitta motivationen för löparrundan idag. Det satt långt inne men ut kom jag och straffade mina omotiverade ben med några extra kilometer.
Jag trodde verkligen inte att jag var löpartypen men jag gillar det verkligen. Framförallt är det urskönt att vara igång! Och om motivationen någon gång brister(som idag) så kan jag lyssna på Martina Haags vinterprat i P1. Underbart för folk som mig - nybörjarlöpare!

Idag fortsatte operation bebispuré men nu skulle vi tillsätta lite proteiner. Så i dagens skörd hittar vi torsk och kyckling. Till det blev det potatis/ärtor/blomkål/broccoli/morötter. Bli prämiär imorgon så vi håller tummarna för Grodan gillar dem. Samtidigt som jag skalade/hackade/kokade/mixade så satt Iris nöjt och lekte i sin matstol. Där har hon sin favoritleksak som hon fick av tomten. Hur nöjd som helst! Mitt lilla troll <3!

Och här kommer nummer 4 på listan!
4. Kolla! Här är en bild från mitt vardagsrum.

.... eller ja, del av vardagsrum. Här är en bild på vår TV-hörna! Jag älskar ljus och nu har vi extra många tända då julpyntet är borta. Allt känns så mörkt då. Men här myser vi om kvällarna i varje fall.

Av Mikaela - 10 januari 2014 22:23

Fredagskänsla <3! Gustaf har avsutat första veckan på nya jobbet, jag har börjar städa bort all jul och tagit en skön löparrunda. Att LHC sen besegra MODO med 8-2 gjorde inte kvällen sämre.
Idag åt Iris av maten vi laga igår. Potatismos med bröstmjölk var riktigt gott tyckte hon. Jag ska nog ha det i samtliga puréer nu i början. Hon gillar de bäst och de får bättre konsistens också tycker jag. I helgen ska jag göra puréer med protein, fisk och kyckling blir det. Får se vad hon tycker om det trollungen. Till efterrätt fick hon äpplepuré vilket var en riktigt hit. Så det blir att göra mer sånt i helgen - inget socker utan bara frukt! :)

Idag satte jag på riktigt fart med att städa bort julen. Så nu börjar vårt vardagsrum likna ett hem igen och inte tomtens verkstad! Men så mörkt det blev! Så det första jag sa till Gustaf när han kom från jobbet var: " vi har ju inga lampor!". Jag var väldigt bekymrad över det här med lampor. Vem vet vad som händer med en bebis som har för lite lampor hemma... ;)! Aja, Gustaf lugnade mig någorlunda roat med att Iris nog skulle överleva utan lampor i alla fönster så jag får väl tro honom....

Såg en kul grej på Facebook där man kan bli administratör för BabyBjörns nya bärsele så Grodan och jag anmälde intresse för detta. Håller tummar och tår :)! Vi är riktigt bärselefantaster. Misstänker att det är svårt att använda den mer än vad vi gör. Grodan fick en så fin röd av morfar och Lotta när hon föddes och den är riktigt välanvänd. Vi har sele när vi handlar/går/lagar mat/bakar/städar :)!

Ikväll var jag ute på en härlig löparrunda - det är så värdefull tid att få för migsjälv. Känner mig riktigt fin i mina nya löparkläder dessutom. Det var lite kallt men härligt och lite snö i luften :)! Det som är otäckt är att det finns noll belysning här ute så det är verkligen helt mörkt. Enda ljuset är från pannlampa, då tur att jag inte är mörkrädd. Eller fåfäng för vidare snygg blir man inte med den i pannan!

Till sist blir det till att svara på dagens!
3. En grej jag skulle vilja lära mig.
Enkelt idag, jag skulle så gärna vilja kunna spela ett instrument, helst fiol eller piano. Det vore fantastiskt! :) mitt eget musikaliska kunnande sträcker sig inte längre än några pinsamt få lektioner på flöjt och gitarr. Inga förmågor som jag kunde plocka fram ens om jag hade velat. Men vem vet, jag kanske ligger här och snusar på nästa musikaliska geni? I.s.f får hon minsann lära sin arma mamma ett och annat!

God natt!

Av Mikaela - 9 januari 2014 19:41

Inatt låg jag vaken över tre timmar. Jag sover som en kratta just nu. Ingen aning om varför :/. Jag är orolig i kroppen och har svårt att slappna av.
Sen vaknar jag på morgonen och möts av världens gladaste bebis i sängen så då glömmer jag den dåliga sömnen. Hon har världens bästa morgonhumör min Iris. Myser, skrattar och jollrar med ett konstant leende på läpparna. Hela min kropp blir varm av all min kärlek till henne <3.

När vi hade myst färdigt så fick Iris ett morgonbad. Grodan älskar att bada och ännu mer sen hon fick badleksaker av tomten. Det är så mysigt att äta på färgglada plastdjur samtidigt som man skvätter ner golv/väggar/mamma. Jag å andra sidan gillar bäst stunden efter badet bär vi myser oss varma, torkar Grodans alla väck, smörjer med olja och kramas - massor!

Eftermiddagens spenderades i köket - jag tänkte göra egna puréer till grodan och ingen tid är ju bättre än nuet. Sanningen är att det var Grodans reaktion på Nestles 'potatis och palsternackspuré' som fick mig att sätta fart. Hon blev riktigt förbannad på maten, efter varje sked hon fick i munnen så skrek hon rakt ut. Så då satte jag igång att göra egna puréer av allt som kylen bjöd på både till mat och efterrätt. Jag var lite nervös efter dopet om vad jag nu skulle ägna all min tid till, men nu vet jag, jag ska göra barnmat. Det är ju så smidigt - bara att koka och mixa. Så nu är hela frysen fyll med puré i iskuber och muffinsformar. Det är betydligt billigare, godare och jag vet vad hon får i sig. Jag ser bara fördelar! Dock så kommer hon få äta de yughurt som Nestle har. Hon gillar de verkligen och man ska ju inte ge laktos till barn under 1 så ser inget bättre allternativ. Dessutom får jag ju burkar att fylla med egna röror! :)

Och här kommer dagens!
2. Om jag blev tvingad att tatuera in ett citat från en låttext i svanken

Hmm... Här fick jag fundera riktigt ordentligt. Jag lyssnar på det mest så har ingen artist som direkt poppar upp i huvudet. Jag har en tatuering i nacken med mina syskons första bokstäver. Och så har jag tänkt göra en för Iris. Det ska vara blomman Iris klättrande med hennes personnummer i stjälken och vid sidan av blomman står "fem fingrar ska skydda dig". Det är en rad ur Handens fem fingrar med Lisa Nilsson. Jag sjöng den för Iris när hon låg i magen och det får henne lugn varje gång hon hör den. <3 så den skulle jag väl placera i svanken. (Fast den ska egentligen sitta på insidan av handleden!) ;)

Av Mikaela - 8 januari 2014 19:45

Idag tog Iris och jag buss/tåg in till Linköping för att träffa Stephanie och hennes lilla Alice. Det är ett äventyr att bege sig från Ingenstans. Det går tre bussar om dagen och det är en promenad på 40 minuter för att komma till närmsta busshållsplats. Så vid 13:10 gav vi oss iväg mot bussen till Vikingstad. Efter en kort bussresa fick vi vänta lite på pendeln mot Linköping. Sen mötte vi upp Stephanie och Alice i stan.
Riktigt mysigt att träffas och framförallt när det inte skiljer mer än två dagar på småtöserna.

Jag passade på att handla för presentkortet som jag fick i julklapp av pappa och Lotta. Nu blir jag inte bara snygg till sommaren utan redan nu när jag är ute och springer. Riktigt nöjd! Blir till att inviga dessa imorgon!

Såg en kul lista på Stephanies blogg som jag lånar - så får ni veta lite mer om mig och inte bara Grodan ;)!

1. Kolla! Här är en bild jag gillar som jag hittade i min telefon.
2. Om jag blev tvingad att tatuera in ett citat från en låttext i svanken?
3. En grej jag skulle vilja lära mig.
4. Kolla! Här är en bild från mitt vardagsrum.
5. Det bästa snackset är ju som vi alla vet?
6. Hepp! Dagens boktips.
7. Kolla! Här är en bild på stället där jag oftast sitter när jag bloggar.
8. Om jag blev tvingad (under pistolhot) att hångla med en författare?
9. En grej jag skulle vilja vänja mig av med.
10. Kolla! Här är en bok som jag tycker är snygg.
11. Den bästa grönsaken är ju som vi alla vet?
12. Hepp! Dagens tv-tips.
13. Kolla! Här är en bok som jag tycker är ful..
14. Om jag blev tvingad (under pistolhot) att byta liv med någon i en tv-serie?
15. En grej som gör mig vansinnig i vardagen.
16. Kolla! Här är en bild från mitt sovrum.
17. Den bästa osten är ju som vi alla vet?
18. Hepp! Dagens filmtips.
19. Kolla! Det här är ett fynd jag gjorde en gång.
20. Om jag blev tvingad (under pistolhot) att spela huvudrollen i en film?
21. En grej som får mig att vilja vråla HIGH FIVE! i vardagen.
22. Kolla! Här är en favoritbok från min bokhylla.
23. Hepp! Dagens musiktips.
24. En grej jag borde ta tag i.
25. Kolla! Här är en bild från mitt kök.
26. Den bästa frukosten är ju som vi alla vet?
27. Om jag blev tvingad (under pistolhot) att spela i ett band?
28. Kolla! Här är en bok jag vill o-tipsa om.
29. Hepp! Dagens middagstips.
30. En grej jag är himla bra på.
31. Den bästa fikan är ju som vi alla vet?

Dagens!
1. Kolla! Här är en bild jag gillar som jag hittade i min telefon.

Jag har sjukt mycket bilder på min prinsessa i min telefon - ärligt talat svårt att hitta någon utan henne. Jag tror att detta kommer vara en favorit om några år också. Här är Iris två veckor och jag lyckades fånga ett av hennes första "gasleenden" på bild. <3 underbart!

Av Mikaela - 7 januari 2014 07:45

Hej hopp!


Det var evigheter sedan jag blogga ... ber om ursäkt men Gustaf har varit ledig så vi har bara ägnat oss familjemys och att fota ... MYCKET! Det har hänt en hel del med vår lilla pärla också. Hon har nu två tänder, kan sitta korta stunder och har börjat med smakisar. Helmysigt <3


Men vi börjar från början - det blir ett låååångt inlägg med mycket bilder men men!

Julen spenderades i Växjö - vi åkte ner kvällen innan julafton och stannade tills fredagskvällen. Det var längesedan jag firade jul där så det var riktigt kul! Julafton inleddes med en härlig promenad och trots att snön lyste med sin frånvaro så infann sig julkänslan i magen. Grodans första jul .. ja, utanför magen då alltså! Förra julen var vi hemma hos Gustafs föräldrar med hela hans familj och ingen visste att jag var gravid. Men jag visste, mitt konstanta illamående gjorde att jag knappt kunde äta, ideligen sprang på toaletten samt såg ut som ett lik. Ingen hit av jular precis...

Så jag hade bestämt mig för att verkligen njuta denna julen!

Här kommer lite bilder från när vi var julfina och väntade på julbordslunch!

 

Jag och min fina tomtenissa <3


 

Jag och min syster Linn


   

Iris med min farmor

 

Iris med moster Linn


Sen var det dags för julmat - jag ÄLSKAR julmat <3. Mina favoriter är julskinka(kan jag inte leva utan) och revben. Och guuud så gott det var, detta året ocksp! ;) Iris var så avundsjuk över att hon inte fick smaka. Lilla tokungen! det är bättre nu när hon också får lite puré emellanåt. Hon växlade mellan mig och Gustaf och vi lyckades omlottäta oss mätta. Bra jobbat av oss! :)


    Här smaskar vi julmat!


Vi tittade på Kalle Anka vid 15:00 i sedvanlig ordning och åt julgodis, ytterligare en sak som jag är synnerligen svag för! Helkonstige att man bara äter det en gång varje år.. hmmm......

Efter Kalle kom tomten och i Växjö har tydligen tomten en lätt öltokig tomtemor med sig också. ;) Iris tyckte att det var synnerligen spännande med två tokar i röda kläder - vi får se om det är lika roligt nästa år. Paketen var också fina att titta på, smakade gott gjorde de också.

      jul<3

Iris satt i tomtens knä också :)

 

Iris måste helt klart ha hunnit vara väldigt snäll under sina fem månader i Ingenstans för oj så bortskämd hon blev - vår lilla prinsessa. Här är årets paketskörd!

 

    Iris hos moster Linn och morbror Love på julaftons kväll.



På juldagen jobbade Gustaf men Iris och jag njöt av lugnet. Eftermiddagen spenderade vi hos min farmor - fika och mycket prat. På kvällen var vi tillbaka hos morfar och Lotta. Där åt vi gott, drack vin och spelade sällskapsspel, riktigt mysigt!

Iris hittade sin favoritplats på ett täcke framför kaminen där hon kunde sova sött - ibland med sällskap :) Läsa och leka funkade också bra där!

     


   

På annandagen åkte vi till Lottas mamma och åt kalkonlunch. Hemma igen såg vi LHC dominera över HV71 på TV och sen fick jag och Gustaf egentid. Vi spabadade läääänge och bara pratade utan att bli avbrutna - så skönt. De stunderna är värda så mycket! Fredagen innebar lite shopping innan vi styrde kosan hemmåt.

Iris tyckte att det var skönt att komma hem och landa i sina rutiner igen. Nyår spenderade vi bara vi tre i lugn och ro. Vi åt gott och spelade spel. En mysig och härlig kväll med min underbara lilla familj!

        det finaste som finns <3


Efter nyår har vi börjat lite smått med smakisar. Iris får lite puré till lunch och yoggi på eftermiddagen. Gustafs hemlagade potatismos ratade hon men morotspuré har fungerat. Så igår handlade vi halva vagnen med grönsaker för nu ska vi göra puré. Hon är så nöjd när hon sitter i sin stol och får äta. Jag tänker inte börja med gröt/välling utan ska fortsätta amma så länge det bara går. Jag tycker verkligen om att amma och Iris också. Visst, hon sover inte hela nätter o.s.v men jag tycker att det viktigaste är att hon får vad som är bäst för henne. Livet som småbarnförälder ska inte vara smidigt utan man ska göra det som är bäst för bebisen. Jag tycker att föräldrar ofta är bekväma och väjer det enklaste alternativet, jag kan inte begripa varför det ska vara underligt att jag ville helamma och nu fortsätta med amning i största möjliga mån.

Men nu står det smakiar på vår agenda - jag tar gärna emot tips på hur ni har gjort egna smaskiga bebispureér!

 

Jag är pälsdjusallergiker och i söndags var vi hemma hos Gustafs föräldrar. De har flera katter och Grodan reagerade med svullna ögon och rosslig adning. Jag hoppas att det växer bort men trist :( men det är bra att veta om det. Jag ska ta upp det med BVC vid nästa besök. Så att jag vet vad jag ska göra om hon reagerar på något annat - jag har flera allergier så brås hon på mig lär det inte sluta vid djur.

Men hon är glad ändå vår skatt <3!

     


Nu ska jag ta tag i dagen - börja städa bort julen så smått. Men jag har en saftig träningsvärk efter gårdagens löparrunda så vi få se hur smidig jag är för att hänga i gardinstänger... kanske imorgon?.. hmmm

 

Ovido - Quiz & Flashcards