familjeniingenstans

Alla inlägg den 27 januari 2014

Av Mikaela - 27 januari 2014 15:33

Ibland slås jag av vilken otrolig tur jag har haft i livet. För trots att jag varken är den mest snygga, snälla eller generösa personen på den här planeten så har jag turen att varje morgon vakna mellan världens två finaste människor.

Till vänster om mig sover min fina sambo. Han är fin sålänge han inte ligger på rygg förstås. Då låter han nämligen som en skördetröska. Gustaf och jag träffades 2012 och det sa bara pang. Efter en fika så vråltaffsade Gustaf mig på rumpan under allmän beskådan, Stortorget är en rätt belamrad plats på eftermiddagarna. Och då bestämde jag mig, honom ska jag ha! Jag började i stort sätt flytta mina saker till honom direkt, lite pö om pö sådär så att det inte skulle märkas... Så ärligt vet jag inte riktigt om vi faktiskt bor ihop eller om han fortfarande väntar på att jag ska åka hem. Oavsett vad så tänker jag inte åka någonstans. Jag har hittat min plats och det är en härlig känsla. Ofta har jag tidigare befunnit mig i kontexter där jag känt mig förvirrad eller felplacerad. Jag har haft en känsla av att något fattats mig. Sen kom Gustaf med världens största radergummi och suddade bort alla de känslorna.

Till höger om mig snarkar Iris. Hon kom till oss med ett bom pang krasch. Helt oplanerat, i början av förhållandet, Gustaf som har fullt upp med att styra upp sin egna verksamhet och jag som bara hade ett år kvar på lärarprogrammet. Men hon är bestämd vår dotter och vi gjorde klokt i att lyda. Hon är verkligen världens finaste och mest underbara tös och jag är störtförälskad i henne. Hon är fantastisk och jag kommer på mig själv med att bara sitta och se på henne flera gånger om dagen. Utöver att vara så härligt fantastisk är hon även riktigt rolig. Hon har underbara egenheter. Varje gång som Gustaf kommer in i rummet skrattar hon och viftar med både armar och ben tills han tar henne. Och är hon hos mig, då kastar hon sig helt enkelt vilt i hans riktning och räknar med att han fångar. Vilket han givetvis gör, varje gång. Hon är en riktig pappagris! Men hon gillar mig också, i varje fall är hon mån om att jag ska vara ren för när hon ammar tar hon numera av sig strumporna och torkar mina bröst med dem. Hon är en riktig glad tjej, vår Iris. Alltid ett leende på läpparna men hon kan vara sur också. Ända sedan hon var riktigt liten har hon gjort samma sak när hon blir arg. Oavsett om hon är i famnen/vagnen/matstolen/på golvet så höjer hon armarna som vingar och skakar på dem. Nästan som om hon hoppas på att hon ska kunna flyga därifrån. Nu kommer ju alltid jag eller Gustaf och lyfter upp henne i de lägena så krisen brukar inte vara så länge.

Imorgon ska Grodan och jag på 6-månaderskontroll på BVC. Det ska bli spännande att se hur hon växer. Jag ska passa på att fråga lite om allergier också. Iris reagerade på katter och nu även gröten. Vi har prövat tre gånger och varje gång blir hon rödflammig i ansiktet och ner över halsen. Någon som vet vad det kan vara?

Nej, vi tar en dagens!

18. Hepp! Dagens filmtips

Hmm, jag tittar inte så mycket på film numera utan antingen hockey eller allehanda amerikanska tv-serier. Men en film jag verkligen gillar är Mamma Mia. Oavsett hur nere jag är drar jag alltid på munnen när jag ser denna film. Och det kanske kan behövas lite feelgood-känslor nu när man bara går och väntar på våren!

Ovido - Quiz & Flashcards