familjeniingenstans

Alla inlägg den 28 januari 2014

Av Mikaela - 28 januari 2014 20:09

BVC... Jag tycker att det påminner lite om decemberkänsla när BVC-besöken närmar sig. Inför jul när alla är sådär extra snälla för att inte tomten ska behålla de där strumporna. Precis så känns det inför dessa besök. Fast nu är det BVC-tanten man ska visa vilken bra förälder man är. Så igår badade Iris extra länge, vi tvättade bort överproduktionen öronvax, gamla purérester och navelludd. Sen filade vi naglarna och oljade in hela kroppen. Så blev hon sådär BVC-ren. Och det är cirka dubbelt så ren som någon egentligen behöver vara. Sen fick Iris visserligen för sig att spotta mer puré, bajsa och riva sig tvärs över ansiktet innan vi kom dit men jag höll tummarna för att BVC-tanten bara skulle se det rena och inoljade barnet... Och givetvis den omåttligt kompetenta föräldern.
Problemet med BVC, precis som med jul, är att det vips är över. Och sen står jag där med ett väldigt rent och välklätt barn och tänker, är det klart nu? Jag fick ju inte ens en klapp på axeln för Iris perfekt filade naglar och snygga frisyr. Såg inte BVC-tanten den väl genomtänkta outfiten och hur Iris öron liksom lyste lite sådär extra rent idag?

Iris skötte sig i varje fall fint på besöket. Hon charmade och visade sina motoriska färdigheter. Flyttade saker mellan händerna när hon satt helt själv på skötbordet. BVC-tanten utbrast: åh, vad du är duktig!
Och den berömssuktandes mamman slickar i sig utan en tanke på att det nog var barnet BVC-tanten hade talat till. Sen var det dags att se hur stor hon blivit. Iris väger nu 7550 gram och är 68,5 cm lång. Sen blev det lite prat om allergier. BVC-tanten och läkarn var rörande överens om att Iris nog är allergisk mot mjölkprotein med tanke på hennes reaktion mot gröt. Detta skulle testas genom att pröva mjölkfri variant av gröt. Så väl hemma skickades sms till Gustaf för att köpa gröt på vägen hem och denna reagerade hon inte på. Så nu blir det till att ringa BVC och få remiss till US. Stackars Grodan. Det känns tråkigt om hon är allergisk för det är så mycket hon inte kan äta. Det blir också en riktig utmaning för mig och Gustaf att lyckas ge henne allt hon behöver ändå. Men vi får lära oss.

Gustafs föräldrar är så väldigt snälla. De ställer upp och kör, hjälper mig och Iris. Det är mysigt när de är här. Så imorse bakade jag paj innan de hämtade mig som vi kalasade på efter BVC-besöket. Smaskens!


Dagens!...

19. Kolla! Det här är ett fynd jag gjorde en gång.

Jag fyndar jämt numera känns det som! Mest grejer till Iris. Vi har inte betalat fullpris för mer än ett paket blöjor sedan Iris kom och kläder fyndas till höger och vänster. Jag är svag för barnkläder med fina detaljer och här ser ni några av mina favoritfynd!

Underbar pyjamas från Lipfish till min lilla Groda!

Finaste strumporna och strumpbyxorna från Lundmyr! Älskar deras fina detaljer. Allt är gulligt och genomtänkt!

Även NoaNoa kan dethär med strumpbyxor!

Meandi kan dethär med velour. Kjolen på bilderna från idag och denna byxdress är underbara! Hur härligt är det inte med hjärtan i rumpan?


Ser att jag glömde lägga i bilden på dagens paj så den kommer här nere istället! Trevlig kväll nu! :)

Ovido - Quiz & Flashcards