familjeniingenstans

Alla inlägg under oktober 2013

Av Mikaela - 15 oktober 2013 13:50

Idag har jag pysslat iordning Iris säng. Den förra sänginredningen köpte vi innan vi visste att det bodde en liten tös i min mage så den var mer neutral. Men nu är det dags att ändra på det! Så nu duger sängen till en riktig liten prinsessa <3 här kommer min tös sova sött <3.

Jag är supernöjd - är lite av en rosa person så skulle nästan själv vilja hoppa i ;)! Just nu sover Iris men sen ska vi se vad hon tycker. Mest spänd är jag nog för vad Gustaf ska säga. Rosa är inte riktigt hans kulör... Han bor helt klart tillsammans med fel personer ;) mer rosa än Iris och jag - det är svårt att vara. :):)

Av Mikaela - 15 oktober 2013 07:42

Igår satte jag mig för att gå igenom bildhavet, hjälp vilket välfotograferat barn vi har. Jag valde ut fina kort för framkallning och fixade även en farsdagpresent från Grodan till Gustaf. :) riskfritt att skriva det, han läser aldrig här ;)! Det blev 116 bilder att framkalla denna gång. Flera av bilderna är till dopets gästbok - har ett avsnitt däri med bilder på Iris tillsammans med olika släktingar. Den delen utökas med varje famn hon fotas i :)! Lite trist att så många "famnar" väljer att inte dyka upp på dopet men det är deras förlust. Bättre att ingen av de motvilliga kommer - de förstör bara min och Iris perfekta dag. Jag vill att de som delar den dagen med mig och Iris ska glädjas med oss och inte tjura i något hörn. Och det är omöjligt att glädjas för mig har jag fått förstå. Lite trist när man tänker tillbaka på all tid och energi jag har ställt upp med innan jag flyttade till landet, det är glömt nu. Händelser förra året - när jag blev lovad bot och bättring, glömt nu. Så är nog bäst att glömma alltihop.

Jag är i varje fall vråltaggad inför prinsessans dopdag. Jag pysslar för fullt just nu - placeringskort och ljuslyktor står på menyn denna vecka! Sen ska jag snart börja pyssla med årets julkort. I och med dopet så kommer jag ha fullt upp i slutet av november och sen är det dags för bestyr inför julen. Jag ska göra egna kort iår igen så det tar sin lilla tid, måste dessutom anpassa det efter Iris så jag får nog vara glad om jag fixar två kort om dagen. :p Nytt för iår är att det kommer sitta en bild på världens finaste tjej i varje julkort. Igår åkte nämligen tomteklänningen på och hon fotades till årets julkort. :) hon var så söt att jag trodde jag skulle smälta till en liten pöl på golvet <3. Jag hade tänkte köpa en annan klänning till julafton men hon var så fin så det blir nog en tomtenissa då med!

Vi måste ta ett beslut om vart vi ska vara på julafton. Förra året var vi hos Gustafs familj och hemma på kvällen. Gustaf kommer nog jobba halva dagen så jag hade tänkt krångla mig till Motala men det känns inte så aktuellt nu längre med tanke på hur omständigt det blir med Iris dop. Jag vill fira jul med människor som man är 120% ombord med. Tror att det kan bli eget julfirande iår - skönt att skapa egna rutiner nu när vi är en liten familj. Ett mysigt julfirande i Ingenstans för Gustaf, Iris och mig låter ju inte helfel ;)! Det är bara julmaten som oroar mig. Jag har aldrig gjort ett eget julbord. Men det fixar vi nog tillsammans Gustaf och jag. Förra året gjorde vi revben och skinka - det blev ju bra ;)!

På torsdag är det dags för Iris första vaccinering, har laddat upp med alvedon hemma i fall att hon får feber. Usch - hoppas att min fina tjej inte blir sjuk :(. Det vore tungt för mammahjärtat.
Idag ska jag röja lite hemma - packa upp allt efter helgen och sen vila bort min envisa förkylning som jag dras med.

Hej hopp!

Av Mikaela - 13 oktober 2013 18:30


I helgen har vi varit ute och farit. Vi åkte  ner till Växjö i fredags och kom hem idag efter lunch. Iris sov inte bilen ner och missade sitt förmiddagssov så det var en lite grinig fredgaskväll. Vi blev bjudna på god mat - Grillat <3 och jag fick gott vin. Gustaf drack öl och var synnerligen nöjd. ;)

   Jag fick en superfin kamera i födelsedagspresent så nu kan jag ta ännu finare bilder på Grodan <3, jag tjuvstartade direkt! På lördagen fick vi fika hos min farmor och hon fick träffa Iris för första gången :)


 


Efter det tog vi en lång prmenad i det härliga vädret. Vi lyckades tillochmed hitta en geocach i skogen! Iris sov länge i vagnen - det behövde vår prinsessa som inte hade sovit alls mycket dagen innan. :( Iris blev väldigt bortskämdi helgen. Yvå kassar med saker har vi med oss hem,  farmor skickade med fina gosedjur och Lotta hade köpt söta kläder. :) Vi tog även med oss min gunghäst hem, den fick jag när jag var liten och nu ska Iris ha den <3. Hon har ochså blivit synnerligen bortskämd med mys och gos vår lilla Groda. Hon har fått famnsova hos både morfar och Lotta.

   

För första gången sedan Iris kom har jag och Gustaf fått td att bli bortskämda och vara bara vi - det är värt så mycket. Iris spenderade lördagskvällen med morfar så att jag och Gustaf fick koppla av i deras spabad - jag med en drink ch Gustaf med öl. Det är så uppskattat - mysigt att verkligen få mysa och rå om varandra en liten stund. Ännu bättre än tiden ihop blev när vi kom in och fann Iris sovandes hos morfar i soffan - då vet man att hon har haft det bra <3!

     

Idag har vi bara tagit det lugnt på förmiddagrn innan vi packade in oss i bilen för att vända hemmåt, Iris sov hela vägen hem i bilen så vi slapp fredagens ledsna miner - skönt! Hela växjö-gänget tackade dessutom JA till dopinbjudan så det blev pricken över i på en härlig helg. Jag ser så mycket fram emot dopet och att den dagen med alla runt Iris.

       

Gustaf har jobbat i eftermiddag så Iris och jag har varvat ner här hemma. Det märks att hon tycker det är skönt att vara hemma. hon har jollrat och myst hela tiden. Roligast var det när hon fick ligga på  skötbordet och titta på hennes favorit - mobilen. Då log hon verkligen från öra till öra :).

   


Av Mikaela - 10 oktober 2013 17:27

Blir bara ett kort inlägg idag för jag var korkad nog att äta cornflakes igår utan att tänka på att det är majs. Jag vet - jag är dummare än tåget... Så Iris har en jobbig dag med ont i magen.

Igår kom de första dopdekorationerna så jag har börjat pilla lite när Grodan sov. Och något helt underbart hände när Iris sov middag - hennes första riktiga skratt - visserligen i sömnen men ändå härligt <3. Jag blev helt varm inombords. Min söta lilla prinsessa <3

Jag har dansat mitt zumbapass och Grodan har badat. Det tycker hon om när hon har ont i magen. Då blev hon nöjd för en liten stund även om hon inte orkade charma lika mycket som vanligt. Nu ska jag packa inför en helg på bortaplan - en hel del ska med när man reser med liten så krävs lite tanke tror jag! :)

Av Mikaela - 9 oktober 2013 16:44

Jag har senaste veckan börjat träna Zumba hemma framför TV'n. Känner att det är dags att ta tag i lite träning nu. De säger att man ska ta det lugnt 3 månader efter ett snitt, det är någon vecka kvar dit men jag tjuvstartade lite.
Jag har haft svårt att hitta något som passar mig nu när jag har en liten samt som passar kroppen trots min grundsjukdom. Jag prövade Zumba och ska köra det i en månad så får vi se om jag fortsätter. Än sålänge är jag positiv - jag jobbar upp flåset rejält och det är riktigt roligt. Jag har tränat dans tidigare men det är ändå inte enkelt! :) jag passar på när Iris sover - då flyttar jag undan soffbordet och kör ett pass. Jag trodde inte att det skulle vara så pass jobbigt som jag upplever det :p men som sagt - det är riktigt roligt! Och nu uppskattar jag VERKLIGEN att jag bor på landet utan grannar - ingen som kan skratta åt mig ;)!

Av Mikaela - 9 oktober 2013 07:03

En liten undran bara ... Vad pågår med mitt hår? Jag vet att amningen kan orsaka håravfall men detta är ju löjligt! Jag har alltid haft långt och tjockt hår. Men nu?! Håret ser ut som en rishög efter cirka fem minuter - oavsett hur mycket jag kammar det. Jag har fler tovor än ett troll! Och vart jag än sitter ligger det små högar av tappat hår efter. Jag lever med dammsugarn i händera för att inte drunkna i tappat hår! Det värsta är när jag duschar - stora tussar lossnar! Det ser ut som att det bor hamstrar i duschen! Har någon något tips på vad man göra? .... Innan jag börjar få kala fläckar! .... ;)

Av Mikaela - 8 oktober 2013 13:52

Så kom första höstförkylningen, usch! Vaknade inatt och var helt igentäppt i näsa och hals. Inte så kul, hoppas att det inte blir sämre för vi har planerat en tripp till Växjö i helgen. Iris är som väl är inte dålig, hon har lite slem i halsen men inget annat så jag håller tummarna för att hon inte blir sjuk. Hoppas att amningen gör sitt jobb och håller henne frisk <3

I lördag var vi på ikea och köpte ljuslyktor och rosa ljus. Jag ska klä lylktorna med band och ha som dekoration på dopet. Det är mysigt att ha olika pyssel igång som jag kan roa mig med när Iris sover. Jag har beställt material till att göra egna julkort också :). Gjorde egna förra året och det var superkul så det ska jag göra iår igen. Men får bog börja tidigare iår om jag ska hinna innan december ;), är lätt ockuperad nu kontra förra året :D! Jag har köpt en ursöt tomteklänning till Grodan så en julbild på henne kommernog också slinka in i årets kort.

Det händer så mycket nu med min prinsessa. Hon är riktigt stark i nacken så sitter numera i knät och håller huvudet själv - långa stunder. När hon ligger på mage lyfter hon huvudet högt - hon är fenomenal! :)

Idag är det hockey på tv så jag kommer nog inte undan, har tillochmed gjort eget godis som vi kan ha till. :) blir lite roligare med sötsaker ;)!

Det är konstigt hur mycket som har hänt med mig sedan Iris kom. Jag ser helt annorlunda på världen och relationer. Jag är så trött på hur bittra, självcentrerade och långsinta människor kan vara. Hur det kan vara omöjligt att sätta någon annans behov före sina egna. Jag vill skydda Iris från allt sådant. Men jag tror att jag måste flytta till en ö i havet i så fall.
Jag blir så ledsen när människorna runt omkring mig inte lever upp till några förväntningar. Iris är det största som hänt mig och att inte vilja dela det med mig - det tycker jag är sorgligt. De gör inte bara mig besviken utan de missar även Iris. Och hon är underbar - perfekt, allt man kan drömma om. Men jag har bestämt mig för att vara världens bästa mamma till Iris och jag hoppas att delar av min omgivning kan komma över sin bitterhet och dela det med mig.
Jag vill kunna räkna med människor, inte behöva tvivla på om de ens dyker upp. Och det har visat sig att de jag mest av allt räknade med inte alls finns där för mig.

Iris är det bästa som finns - jag är stormförälskad i min underbara dotter <3.
Jag kan inte se mig mätt på henne, jag kan inte sluta lyssna på hennes underbara "prat", jag kan inte sluta lukta på henne och jag kommer aldrig sluta älska henne. Jag kommer alltid sätta hennes behov framför mina egna, jag kommer alltid slå knut på mig själv för att göra henne lycklig och jag kommer aldrig låta henne känna sig dum eller ensam. För oavsett hur grym världen är så har hon mig, alltid <3! Jag älskar dig, min lilla Groda <3!

Av Mikaela - 4 oktober 2013 08:33

Vi har haft tre sociala dagar i rad så idag ska jag och Iris bara mysa och ta det lugnt.

I tisdags kom min familj oxh firade min födelsedag - jag hade bakat och vi hade en mysig fika. Jag fick fina presenter, ljus till trädgården, myskit(vin, breezers, godsaker, bok) och att välja eget event i vår! :)
Det kändes underligt härligt att vara i centrum för ovanlighetens skull! ;)

Det är mycket att göra när man ska ha gäster och är föräldraledig med liten bebis. Att försöka pussla ihop att; baka, städa, duka, klä på sig när Grodan sover är en utmaning. Iris bestämde sig dessutom för att göra det hela mer intressant - hon bajsade över hela sig så fick pussla in ett bad också. Men hon var nöjd min pärla <3!

I onsdags kom Emma cyklandes till oss - så härliga stunder när hon kommer hit :). Skvaller och jag får känna mig som gamla Mikaela för en liten stund :). Jag fick ett par ursöta örhängen - egengjorda chockrosa krokodiler <3!

Som gudmor blev det givetvis lite dopsnack. Jag har börjar med allt pyssel; gästbok, lyktor, placeringskort. Jag har precis som min seriösa "införbebislista" har jag nu en "infördopnoteboard". Jag inser att jag är knäpp men jag vet iaf att allt blir som jag vill ha det. :)

Och bäst av allt.... DOPKLÄNNINGEN är här! <3

Inom någon månad är det dags att byta från vagga till spjälsäng för vår prinsessa. Inredningen i vaggan var könsneutral då jag inte visste att "Jörg" var en tös när jag köpte den så därför ska spjälsängen vara så prinsessig som möjligt <3 jag har beställt sänghimmel, spjälskydd och påslakan i sann rosa prinsesstil <3 wieee! Spjälsängen har vi inte köpt än så det blir nästa projekt eller ett eventuellt önskemål i doppresent/julklapp till Grodan kanske. Tål att tänka på <3

Dagen har börjar i nostalgins tecken - Iris har på sig en klänning som jag hade när jag var liten <3

Presentation


I landet Ingenstans har det flyttat in en prinsessa! Iris föddes 2013/07/18 och här kan du läsa om vår lilla familj, Prinsessan Iris och hennes två undersåtar!

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15 16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Oktober 2013 >>>

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Gästbok

Undrar ni något? Våga fråga!

0 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards