familjeniingenstans

Alla inlägg under juli 2013

Av Mikaela - 20 juli 2013 19:34

Fredagen på BB blev långsam och ganska jobbig. Jag hade mycket ont från snittet och fick jobbiga smärtor i kroppen efter operationen. Under dagen fick vi hjälp med amningen och fram emot kvällen fick vi riktig kläm på det. Det känns riktigt bra eftersom amningen varit en viktig punkt för mig.
Gustaf och jag pratade om ifall hon hade kissat något och vid nästa blöjblyte kissade hon ner hela skötbordet så det fick vi äta upp. :)

Lördag:
Sov bättre inatt - fick ihop fyra timmar allt som allt vilket dubblade föregående. Vi bestämde oss för att vi ville åka hem idag så frågade direkt på morgonen om det var ok. Iris mår toppen :) passerade läkarundersökningen med ett ok i rumpan och provtagningen gick super! Hon vägde nu 3025, hade tappat en del men nu äter hon både duktigt/mycket/länge. Vilket syns på mig - brösten är stora som meloner. :)

Så nu är vi hemma. Och vi kan pusta ut och andas. Känner mig så otroligt lycklig. Trodde inte att man kunde vara såhär glad utan att explodera. Jag älskar vår lilla prinsessa mer än allt <3

Av Mikaela - 19 juli 2013 02:07

Idag ringde klockan 04:00 - då var det dags att dubbelduscha med desinfektionsmedel inför det stundande snittet. Efter duschen begav vi oss mot Norrköping med väskorna packade.

Sista bilden på magen 38+5.

Väl framme i Norrköping genomfördes en klassiskt BM-kontroll och sen fick jag byta om och få ett armband. Vi fick veta att vi skulle bli följda ner till operation vid 07:30. När vi väntade började vi att bli riktigt nervösa.
Sen fick vi gå in till operationssalen och HJÄLP(!) så mycket folk. Och alla där för oss? Riktigt otäckt! Här satte de först nål för droppet hos mig vilket tydligen var svårt för de satte tre innan det fungera. Sen satte de EKG/blodtryck/syresättning/kateter innan slutligen ryggbedövningen. Jag var så nervös. Gustaf sa att jag darrade som ett asplöv.
Efter att bedövningen tagit så började de och tösen var ute innan vi hann blinka. Hon såg ut som ett blåbär och hade problem med andningen så BM och Gustaf tog med henne till ett annat rum. Usch så hemskt att inte veta hur min prinsessa mådde.
Hon blev inte bra och syrsatte sig dåligt så efter 40 minuter försvann BM, Gustaf och prinsessan upp till NEO där hon fick ligga i kuvös, fick hjälp av en speciell mask med att få upp fostervattnet ur lungorna samt lite hjälpmatning för att komma igång. Efter detta repade hon sig snabbt och Gustaf och tösen fick gå till BB och vänta på mig.

Hos mig hade det blivit kaos efter att familjen begivit sig till NEO.
I operationssalen började alla helt plötsligt att leta och räkna högt - det visade sig att en trasa fattades. Kirurgen hade redan sytt igen bukhinnan men trasan fanns ingenstans. Därför hade de inget val än att öppna och leta. Under tiden började jag känna allt mer och efter en timma med bedövning, släppte den. Jag har aldrig tidigare känt en sådan smärta och panik. De fick skynda sig att söva mig med narkos. 09:30 skulle varit tillbaka på rummet men jag kom dit först 12:20. Det var så skönt att träffa Gustaf igen - hade inte sett honom sedan de gick till NEO vid 09:20. Och att äntligen få hålla min bebis var underbart! Vår flicka ska heta Iris, ett namn vi länge varit överrens om.
När jag kom till rummet fick jag genast Iris hud mot hud- vilken lättnad. Gustaf berättade att han inte hade fått någon information om vad som pågick med mig så han var också lättad.

Iris har sovit nästan hela eftermiddagen och jag har haft henne nära hela tiden. Jag är sååå lycklig!
Länkarn som utförde snittet kom och pratade med oss om vad som hade hänt sant hur det kunde hända. Och efter det kändes det lite bättre.
Jag har väldigt ont vid snittet så har fått tabletter och sprutor för att hantera smärtan.
Iris har bajsat två gånger och efter första bytet fick hon ikläda sig mössa och sovpåse. Hon är underbart söt <3
Längd : 50 cm
Vikt: 3300 g

Under kvällen började Iris visa intresse för bröstet och vi har ammat för första gången! Vilket var en vinst då det tydligen kan vara svårt för barn som föds via snitt och har så mycket fostervattnen i lungorna.
NDe plockade bort min kateter vid 18:30 och då hade jag 4H på mig att kissa vilket tyvärr inte gick så vid strax innan 23 använde de en engångskateter och tömde blåsan. Efter det fick jag tre timmar på mig att kissa innan de skulle upprepa proceduren igen. Men jag kissade vid 00:36 - poäng till mig! :)

Nu sitter jag och ammar världens bästa/vackraste/mest fantastiska Iris <3 får se om det blir någon sömn inatt. :)
Imorgon väntar nya äventyr - återkommer om dessa!

Av Mikaela - 17 juli 2013 14:54

Idag vaknade jag tidigt - är riktigt nervös inför snittet imorgon. Sover dåligt och har ont i magen men allt kommer kännas bättre när vår toka är här.
Bestämde mig för att för tusende gången i ordningen packa om BB-väskan. Nu är jag iaf nöjd med innehållet och allt står redo vid ytterdörren. Lite orolig för att det är för mycket saker men man kunde bli kvar upp till fem dagar efter ett kejsarsnitt så känner att jag är på säkra sidan.
De ringde från Norrköping i förmiddags och sa att vi skulle vara på plats 06:45 imorgon. Hjälp så tidigt tänkte jag. Ska innan dess hunnit duscha med desinfektionsmedel så det blir en tidig morgon för mig - blir att gå upp vis fyra. Gäsp!
Längtar galet efter prinsessan nu. Ännu mer efter igår. En vän till mig fick en liten tös då. Grattis grattis till dig <3. Blir riktigt kul med två tjejer så tätt - de kommer nog leka loss rejält :).

Nu har jag precis varit hos min BM för en sista kontroll inför imorgon - allt ser bra ut :). Alltid lika skönt att få det bekräftat. Ligger precis på kurvan med magen. Tycker inte att det har hänt så mycket se senaste veckorna men den växer ju tydligen :). Fick ut min journal så att vi är garderade om den fina datavärlden kraschar också.
Kan inte fatta att jag har en bebis i famnen om mindre än ett dygn - min egna bebis <3 känner mig så otroligt lyckligt lottad.

Av Mikaela - 16 juli 2013 17:56

Idag fick jag en stresskick - upptäckte att tösen kommer om två dagar, hjälp! Därför fick jag ett plötsligt behov av att putsa/tvätta/sortera... Jag har putsat alla fönster i huset, tvättat alla golv och sista smutstvätten och slutligen sorterat tösens alla kläder. Gav mig tillochmed i kast med att sortera Gustafs garderob, något som inte var gjort på läääänge då den fortfarande innehöll massa katthår från katten som han hade tillochmed förra året.

Tog mig även ett sista ögonkast på tösens vagga och skötbord så att allt är tipptopp tills när vi kommer hem från BB. Nu sitter jag och pustar ut i sängen och ser på gamla avsnitt av Glee och bara njuter av att allt är helt klart - äntligen! ?

Imorgon ska jag till barnmorskan för sista gången och i övrigt ska jag och prinsessan bara ta det lugnt och mysa. Jag brukar läsa texter ur Majas Alfabet för lillan så det blir bog sista lässtunden i magen imorgon - efter det kan jag läsa för sötnosen direkt. Det ska bli så mysigt - längtar galet! ?

Av Mikaela - 15 juli 2013 11:17

Av Mikaela - 15 juli 2013 10:21

Måste säga att jag älskar att pyssla. :) Innan jul pysslade jag julkort som en galning för att skicka de perfekta julkorten. Alla kort var unika och skickades till båda våra familjer och vänner. Den gången köpte jag "julkortskit" från Panduro där mallar ingick. Det var superkul och blev väldigt fint. Men lite trist att följa instruktioner.Så när jag såg att Panduro hade rea så tänkte jag köpa på mig pysselsaker för att göra tackkort som vi kan skicka ut efter att vår prinsessa har kommit. Igårkväll blev jag så sugen på att börja så jag satte igång. Jag tänker mig att jag kommer ha fullt upp från och med torsdag så att jag ändå inte skulle hinna då. Det enda som inte är klart med första omgången kort att jag inte har skrivit i dem - varje kort ska få en unik tacktext. Tänkte även lägga i ett foto på världens finaste bebis sen.Köpte inte färdiga kit med mallar den här gången utan har gjort korten från eget huvud. Måste säga att jag är riktigt nöjd. :) Tänkte göra 20 kort och har hittills gjort 10 så har gått om tid att pyssla 10 till innan onsdagskväll. Ska bara samla fantasi till 10 till, vill inte att de ska likna varandra. Allt ska vara perfekt när vår prinsessa kommer ♥

Av Mikaela - 15 juli 2013 08:29

Har äntligen bestämt mig för att börja blogga. Nu när vi ska ha barn så vill jag skriva om allt mellan himmel och jord om min lilla tös. På torsdag är det dags för kejsarsnitt och jag börjar bli riktigt nervös. Jag vill bara att allt ska gå bra och att vår prinsessa ska må bra. Allt är redo hemma - bara slutfinishen kvar. Idag ska vi städa klart huset så att det är fint när vi kommer hem från BB med tösen. Just nu sitter jag och pysslar rosa tackkort att som vi kan skicka ut efter att prinsessan har kommit. Tror inte att jag kommer ha tid att pyssla efter tösens ankomst så klipper och klistrar nu istället :). Lägger upp en bild sen på första omgången!

Tidigare månad - Senare månad

Presentation


I landet Ingenstans har det flyttat in en prinsessa! Iris föddes 2013/07/18 och här kan du läsa om vår lilla familj, Prinsessan Iris och hennes två undersåtar!

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<<
Juli 2013 >>>

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Gästbok

Undrar ni något? Våga fråga!

0 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards